Ronaldo lookalike geïnterviewd door Telegraaf

Enschede – Cristiano Ronaldo komt voorlopig Amerika niet in. Tenminste: zijn lookalike, de 28-jarige Mohammed Taha uit Enschede. In aanloop naar het WK in Rusland is hij ingehuurd voor een klus in de VS. Maar zijn visumaanvraag is afgewezen, vertelt ’Ronaldo’ diep teleurgesteld.

Hij is al meerdere keren ingehuurd als ’lookalike’. Meestal voor commercials. Van een gokbedrijf uit Estland, tot een optreden in een winkelcentrum in Qatar. Ook de échte Ronaldo is klant. Voor de promotie van zijn nieuwe koptelefoonlijn neemt hij een spotje op. Mohammed ontmoet zijn evenbeeld thuis in Madrid. „Toen Ronaldo mij zag moest hij lachen en gaf hij complimenten. Hij wilde weten: ’kijk je echt elke keer hoe ik mijn haar doe?’ Echt een supertoffe gast.”

“Toen Ronaldo mij zag moest hij lachen en gaf hij complimenten”

Ook andere voetballers zijn gefascineerd door het uiterlijk van ’Ronaldo’ uit Enschede. Als Mohammed in Madrid op stap is, belandt hij op verzoek van een onbekende man in het VIP-gedeelte van een club. Het blijkt de Braziliaanse topvoetballer Diego Costa. „Ik had eerst niet door wie hij was, want ik had wat glaasjes op”, lacht Mohammed. Hij raakt in gesprek. „Diego wilde weten of dit mijn werk was en vroeg me later of ik mee wilde gaan naar een andere club. Dat zijn geweldige ervaringen.”

Noord-Irak

„Daarom is het zo jammer dat de klus in Amerika niet kan doorgaan”, vertelt Mohammed. Het bedrijf FOX Sports had hem ingehuurd voor de promotie van het WK2018 in Rusland. Samen met de lookalikes van Messi en Neymar. Maar door de aangescherpte de immigratieregels komt hij niet in aanmerking voor een esta-visum. Vanwege een bezoek aan zijn Koerdische familie in Noord-Irak, zes jaar geleden.

Ook bij het consulaat in Amsterdam waar hij een speciaal B-1-visum aanvraagt vangt Mohammed bot. Hij zou een verkeerd type reisdocument hebben aangevraagd. Ook de tweede aanvraag, waarbij hij werd geholpen door een Amerikaanse advocaat, wordt afgewezen, vertelt hij.

Vast contract

In de brief staat dat er twijfels zijn of ’Cristiano’ na de klus wel naar huis gaat. En er waren geen documenten aangeleverd om de twijfel weg te nemen. Mohammed: „ik had alle documenten meegenomen. Zelfs mijn vaste contract. Er is niet eens naar gekeken. Ze vroegen wel: ’waarom heet je Mohammed?’ Maar daar kan ik toch ook niks aan doen?”

Daarom voelt de afwijzing als een smoes, vertelt Mohammed. „Dat maakt mij zo boos. Ik snap het wel: Mohammed uit Irak. En begrijp best dat de regels zijn aangescherpt. Maar ik heb geen strafblad en ga daar echt geen aanslag plegen. En alle documenten waren in orde.”

CR7 look alike - Cristiano Ronaldo bij Telegraaf

Verpest

Hij zit in zak en as. „Ik ben zo teleurgesteld.” Het WK is nu helemaal verpest. „Ik vind het al jammer dat Nederland niet meedoet. Nu dit.” Het management van ’Ronaldo’ in Engeland baalt dat hij niet kan vertrekken. „Maar hebben alles geprobeerd.”

Het Amerikaanse consulaat was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Telegraaf

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.